Trainingen ondernemend onderwijs

Training 1: Ondernemende houding en gedrag voor docenten van alle vakken en schooltypen

Duur: 6 uur of op te splitsen in 2 x 3 uur

Deze training richt zich op docenten die de ondernemende houding, gedrag en de vaardigheden in hun lessen willen verwerken. Docenten ontwerpen een lessenserie/project met praktisch materiaal dat na de training voor hen gratis beschikbaar blijft.

‘Ondernemend zijn is verder kijken, samenwerken, durven en doen’

De kracht van ondernemend onderwijs ligt besloten in het omzetten van ideeën naar daden: kansen zien en benutten. Iets doen met opgedane kennis. Leerlingen met die kennis en eigen interesses kunnen volgen en toch in control zijn is een leertraject voor docenten. Partners uit de directe schoolomgeving betrekken bij het eigen onderwijs. Deze training gaat over gedrag, daagt school, docent en leerling uit om samen met partners (zoals ondernemingen, ouders, organisaties etc.) op zoek te gaan naar realistische toepassingsmogelijkheden van onderwijs. Op deze manier wordt waarde gecreëerd in termen van een hoger leerrendement en toegenomen motivatie bij leerlingen. Zij leren ontdekken waar hun interesse en motivatie ligt, wat hun sterke en te ontwikkelen vaardigheden zijn.

Training 2: Arrangeren project of keuzedeel Ondernemen voor E&O, MBO Ondernemen en M&O

Duur: 6 uur en op te splitsen in 2 x 3 uur

Ondernemen verandert sterk en gaat mee met economische situatie, veranderende inzichten, trends en  kansen.. Welke veranderingen zijn dat? Daarnaast biedt de trainingen tools om samen met partners bestaande leerinhouden op een andere manier aan te bieden. Het richt zich op het ontwerpen van het lesprogramma waarin leerlingen of studenten ook zelf hun interesses kunnen ontdekken en daar iets mee kunnen doen. Hoe hou je als docent toch het stuur in handen waar nodig?

Doelen van deze training: docenten kennis laten maken met ondernemen als mindset. Kennis van ondernemen. Docenten werken vanuit hun passie samen waarbij ook het netwerk, de duurzame inzet en wat er al is beschreven wordt. Hoe boor je dat bij leerlingen aan? Hoe breng je het over?. Inzetten en uitbreiden van het netwerk. De verwerking van het ontwerp naar een lesplan voor docenten en een lesontwerp en planning voor leerlingen. Hoe stel je bedrijfjes samen, financieringsmogelijkheden. De competenties van docenten worden in kaart gebracht en aangevuld door partners. Lesdoelen worden geformuleerd. Inzet en opbrengsten een ontwerp, les-, projectvoorbereiding met behulp van praktische materialen

Trainingen

  • Beide trainingen zijn gevalideerd door het Registerleraar

Kosten

In company:

1-8 deelnemers: € 185 pp.

9-20 deelnemers:€90,- per uur en €10,-  pp. voor het lesmateriaal

reiskosten: € 0,21/km

CONTACT

Als u wilt kunt u een email sturen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Sending

©2024 PRODICO Professionalisering door Didactiek en Coaching

Log in with your credentials

Forgot your details?