Match2Work project

Match2Work is niet alleen een loopbaantraject maar ook de koppeling van theorie aan praktijk waar ook een sterke netwerkcomponent in zit zowel voor docenten als jongeren. Ondernemend lesgeven en ontwikkeling van ondernemersvaardigheden en een ondernemende houding bij leerlingen/studenten krijgen aandacht.

Docenten krijgen een speciale training waarbij het project wordt ontworpen per doelgroep en alle lesmaterialen worden toegelicht. Zo bereiden zij samen de lesuren voor. Minimaal aantal lesuren:6 maar dat verschilt per docent. Voor profielwerkstukken ligt het maximaal aantal uren op 80.

Bedrijven formuleren casussen voor leerlingen/studenten. Docenten kiezen tijdens een matching-event van bedrijven en docenten de casussen uit.

De bedrijven komen éénmalig op de school en de jongeren komen naar het bedrijf. Zij krijgen niet alleen een rondleiding maar alle functies in het bedrijf worden besproken.Docenten krijgen materialen en een bijeenkomst hoe de casussen in de klas te bespreken, uit te voeren.

Bedrijven en docenten kunnen zich al voor het schooljaar 2020-2021 aanmelden via dit formulier

SCHOOLJAAR 2018-19 ALKMAAR/WEST-FRIESLAND

 In totaal deden er 38 bedrijven mee. Zij kwamen bij elkaar in een school om de casussen te maken.  Daar zijn 68 casussen gemaakt voor 32 docenten. Vanwege het aantal deelnemers vond het eindevent plaats op twee locaties. We zijn druk bezig met Match2Work 2019-2020.

PLAATSEN EN DATA SCHOOLJAAR 2019-2020:

Bekijk de regio Alkmaar:

Matching docenten/bedrijven 19 september van 19.30-22.30 uur Van der Meij College
Eindevent 9 december in PCC Oosterhout van 14.00-16.00 uur

Bekijk de regio West-Friesland:
Eindevent 10 december 2019 van 14.00-16.00 uur bij Horizoncollege Hoorn[/vc_column_text]

CONTACT

Als u wilt kunt u een email sturen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Sending

©2019 PRODICO Professionalisering door Didactiek en Coaching

Log in with your credentials

Forgot your details?